سلامت روان بخش مهمی از سلامت و رفاه کلی کودکان است. سلامت روان شامل بهزیستی روانی، عاطفی و رفتاری کودکان است. این بر نحوه تفکر، احساس و عمل کودکان تأثیر می گذارد. همچنین در نحوه مدیریت استرس، ارتباط با دیگران و انتخاب سالم کودکان نقش دارد. روش های مختلفی برای ارزیابی و شناخت انواع مشکلات رفتاری کودکان وجود دارد. از جمله نظرسنجیهایی مانند بررسی سلامت کودکان برای توصیف وجود شاخصهای مثبت سلامت روانی کودکان و درک تعداد کودکان مبتلا به اختلالات روانی تشخیص داده شده و اینکه آیا آنها تحت نظارت مرکز مشاوره قرار گرفتهاند یا خیر وجود دارد.
سلامت روان کودکان چیست؟
سلامت روانی در دوران کودکی به معنای رسیدن به نقاط عطف رشد و عاطفی و یادگیری مهارت های اجتماعی سالم و نحوه مقابله با مشکلات است. کودکانی که از نظر روانی سالم هستند کیفیت زندگی مثبتی دارند و می توانند در خانه، مدرسه و جوامع به خوبی عمل کنند.
اختلالات روانی در کودکان بهعنوان تغییرات جدی در نحوه یادگیری، رفتار یا کنترل احساسات کودکان توصیف میشود که باعث پریشانی و مشکلاتی در گذراندن روز میشود. بسیاری از کودکان گهگاه دچار ترس و نگرانی می شوند یا رفتارهای مخرب از خود نشان می دهند. اگر علائم جدی و مداوم باشد و در مدرسه، خانه یا فعالیت های بازی تداخل داشته باشد، ممکن است کودک دچار اختلال روانی تشخیص داده شود.
عمده ترین اختلالات تشخیص داده شده و انواع مشکلات رفتاری کودکان نیز که برای درمان باید به مشاوره کودک مراجعه کرد، شامل موارد زیر می شود:
- اختلال طیف اوتیسم (ASD).
- اختلالات اشتها.
- اختلالات خلقی.
- اختلال استرس پس از سانحه (PTSD).
- روانگسیختگی.
- اختلال نافرمانی مقابله ای (ODD)
- ۰۱/۰۹/۲۳